Szkolenie - Produkt regionalny w gospodarstwie agroturystycznym - Lubuski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Kalsku

Targi "Jesień w Gliśnie" 21.09.2025 r. Jesienny Kiermasz Ogrodniczy w Kalsku 28.09.2025 r.

Szkolenie - Produkt regionalny w gospodarstwie agroturystycznym

Szkolenie - Produkt regionalny w gospodarstwie agroturystycznym

Zapraszamy na szkolenie „Produkt regionalny w gospodarstwie agroturystycznym"

Termin: 05 września 2025 r. (piątek) - Godz. 10:00 Miejsce: LODR - Kalsk

Warsztaty przeprowadzone będą przez Panią  Joannę Kardynia - Zielarka - Fitoterapeutka,  absolwentka Instytutu Zielarstwa Polskiego i Terapii Naturalnych w Warszawie. Gospodarstwo Rolno-Szkółkarskie BIO-LAS Joanna i Tomasz Kardynia.

KWAŚNE SMAKI- czyli jak własnoręcznie wykonać octy owocowe i ziołowe.

1. Wstępne informacje dotyczące produkcji octów owocowych

2. Wstępne informacje dotyczące octów ziołowych i ich zastosowania

3. Wykonanie dwóch octów owocowych: jabłkowego i winogronowego lub śliwkowego ewentualnie z innych owocowych sezonowych.

4. Wykonanie dwóch octów ziołowych: wspomagającego wątrobę oraz zakwasu Bołotowa na bazie octu jabłkowego.

5. Wykorzystanie octu jako półproduktu w kuchni: wykonanie pesto z podagrycznika lub innych ziół oraz Carpaccio z buraczków.

Każdy uczestnik dostanie przepisy do wykonania powyższych specyfików,  potrzebne przybory i surowce. Każdy będzie też mógł zabrać do domu wykonane przez siebie produkty oraz próbki rożnych octów produkowanych w Gospodarstwie Rolno-Szkółkarskim BIO-LAS.

Więcej o octach  na: www.czas-zdrowia.pl

Udział w szkoleniu jest bezpłatny

Liczba miejsc ograniczona

Kartę zgłoszenia można pobrać poniżej i przesłać na adres e-mail: e-mail: j.kasprzak@lodr.pl

Informacje i zapisy:
Joanna Kasprzak-Dąbrowska
tel. 68 385 20 91 wew. 324, tel. kom.513 978 902, e-mail: j.kasprzak@lodr.pl

Kalendarz wydarzeń i szkoleń
Powiatowe Zespoły Doradztwa Rolniczego
Lubuskie Aktualności Rolnicze
Nowość
Lubuski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w KalskuLubuski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Kalsku