Szkolenie - Produkt regionalny w gospodarstwie agroturystycznym

Zapraszamy na szkolenie „Produkt regionalny w gospodarstwie agroturystycznym"
Termin: 05 września 2025 r. (piątek) - Godz. 10:00 Miejsce: LODR - Kalsk
Warsztaty przeprowadzone będą przez Panią Joannę Kardynia - Zielarka - Fitoterapeutka, absolwentka Instytutu Zielarstwa Polskiego i Terapii Naturalnych w Warszawie. Gospodarstwo Rolno-Szkółkarskie BIO-LAS Joanna i Tomasz Kardynia.
KWAŚNE SMAKI- czyli jak własnoręcznie wykonać octy owocowe i ziołowe.
1. Wstępne informacje dotyczące produkcji octów owocowych
2. Wstępne informacje dotyczące octów ziołowych i ich zastosowania
3. Wykonanie dwóch octów owocowych: jabłkowego i winogronowego lub śliwkowego ewentualnie z innych owocowych sezonowych.
4. Wykonanie dwóch octów ziołowych: wspomagającego wątrobę oraz zakwasu Bołotowa na bazie octu jabłkowego.
5. Wykorzystanie octu jako półproduktu w kuchni: wykonanie pesto z podagrycznika lub innych ziół oraz Carpaccio z buraczków.
Każdy uczestnik dostanie przepisy do wykonania powyższych specyfików, potrzebne przybory i surowce. Każdy będzie też mógł zabrać do domu wykonane przez siebie produkty oraz próbki rożnych octów produkowanych w Gospodarstwie Rolno-Szkółkarskim BIO-LAS.
Więcej o octach na: www.czas-zdrowia.pl
Udział w szkoleniu jest bezpłatny
Liczba miejsc ograniczona
Kartę zgłoszenia można pobrać poniżej i przesłać na adres e-mail: e-mail: j.kasprzak@lodr.pl
Informacje i zapisy:
Joanna Kasprzak-Dąbrowska
tel. 68 385 20 91 wew. 324, tel. kom.513 978 902, e-mail: j.kasprzak@lodr.pl